Yunet
 

Društvo

Gužve na granicama, i na ulazu i na izlazu iz Srbije

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. jul 2022. • 13:00 •

Gužve na granicama, i na ulazu i na izlazu iz Srbije

Gužve na graničnim prelazima ne izostaju ni ovog petka, ali su velike kolone automobila danas sa obe strane prelaza - i na ulazu i na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

Ovaj vikend je posebno "kritičan", jer sa početkom rasupsta u nemačkim pokrajinama Bavarska i Baden-Virtenberg kreću gužve zbog velikog broja građana srpskog, ali i turskog porekla koji prolaze Srbiju na putu ka domovini, dok je sa druge strane ovo i prvi talas "povratnika" sa odmora, ka zapadu Evrope.
Tako su danas, oko 11.30 sati, velike kolone vozila na ulazu i izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, tradicionalno na Horgošu, ali i na Kelebiji koja obično nije preopterećena, pa čak i na najmanjem prelazu Ðala, ima više vozila nego što je uobičajeno.
Kako se vidi na kamerama MUP-a, na ulazu u Srbiju na Horgošu formirano je šest straka, uz popunjen međuprostor, a na izlazu četiri trake za putničke autobomile, dok je primetan i veći broj autobusa ovog petka.
Na Kelebiji putnici prolaze u tri kolone na ulazu i dve na izlazu iz Srbije, dok su na ulazu u zemlju na Ðali otvorene dve trake, a na izlazu jedna.
Gotovo identična situacija na Batrovcima - na ulazu u Srbiju formirano je šest kolona za putnička vozila, dok putnici izlaze u četiri kolone iz Srbije.
Malo je bolja situacija na graničnom prelazu Šid.
Na jugu zemlje, ista situacija vikendima zaredom - na Preševu, graničnom prelazu ka Severnoj Makedoniji, zbog odlaska i dolaska građana sa godišnjih odmora, vozila čekaju u kolonama na prelaz granice.
Na ulazu u Srbiju formirano je pet traka, na izlazu - isto toliko.
I na granici sa Bugarskom - gužva na granici, pa vozila u tek traka čekaju na izlaz iz Srbije, a u četiri da uđu u zemlju.
Na graničnim prelazima Jabuka i Špiljani prema Crnoj Gori nema gužvi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad