Yunet
 

Društvo

Ugovor Grada Novog Sada i licencirane agencije za obezbeđenje javan

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. jul 2022. • 15:45 •

Ugovor Grada Novog Sada i licencirane agencije za obezbeđenje javan

To što je prošlog četvrtka Skupština grada Novg Sada usvojila strateški dokument i plan razvoja grada – Generalni urbanistički plan 2030 (GUP) što manjini koju čine militantni ekolozi i njihovim političkim mentorima ne odgovara, bio je povod da počnu da iznose bezočne laži – čak i to da ih je na skupu bilo angažovano privatno obezbeđenje ili čak stranačka vojska, što je notorna neistina!

Istina je da taj skup niko nije zvanično prijavio policiji, ali da on ipak nije bio zabranjen, a pošto su njihovi učesnici bili toliko agresivni morala je da interveniše policija, kao i licencirano obezbeđenje Gradske skupštine.  Dokument Grada Novog Sada, Odseka za obezbeđenje objekata, kojim se traži dodatno obezbeđivanje prostora.
Da nije reč ni o kakvom obezbeđenju, već o zvaničnoj licenciranoj agenciji za fizičko- tehničko obezbeđenje koje ima ugovor sa Gradom Novim Sadom za čuvanje objekata i institucija, potvrdio je i gradonačelnik Miloš Vučević.
-Naglašavam to nije privatno obezbeđenje, to je zvanična firma koja je ranije imala ugovor sa Gradom. Ne znam šta su trebali da dozvole, oni su angažovani da zaštite i da čuvaju – objašnjava Vučević.
On ističe da postoje snimci “ekologa” kako tuku policiju, kako kriju motke ispod majice. Ima slika kako udaraju momka iz obezbeđenja u potiljak, dok sprečava jednog ekologa da ide zelenom površinom.
Reč je o proverenoj firmi “Intersec team d.o.o”, licencinaroj agenciji za poslove obezbeđenje koje je na tenderu dobila posao obezbeđenja objekata Skupštine grada Novog Sada u skladu da zakonom, i koja već godinama pruža svoje usluge Gradu.
Ugovor između “Intersec team d.o.o” i Službe za zajedničke poslove koju zastupa v. d. šefa Službe Vojislav Joksović sklopljen je 19. maja 2022. godine.

 

Izvor: nsuzivo.rs

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena