Yunet
 

Društvo

Vučević o GUP: Oni nek protestuju i prete,mi ćemo da radimo

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. jul 2022. • 12:07 •

Vučević o GUP: Oni nek protestuju i prete,mi ćemo da radimo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da se donošenje Generalnog urbanističkog plana u ovom gradu pretvara u nacionalnu temu i tokom javnih rasprava u politički cirkus.

"Ja to ne mogu da sprečim. Umesto da smo zadržali dostojanstvo i izjasnili se svako kako misli, i da smo imali žustru raspravu, mi ovde imamo cirkus. To što je do sada rađeno bacilo je ljagu na Novi Sad. Na žalost u tome učestvuju ljudi koji nisu proveli dva popodneva u Novom Sadu", kazao je Vučević novinarima.
Što se tiče protesta, kako ističe, to je deo demokratskog diskursa.
"Oni će da protestuju, da zvižde, da nam prete i psuju majku i oca, a mi ćemo da radimo. Svako neka radi svoj posao. Neko mora da sedi u skupštini, neko stoji na ulici i viče šta misli da treba da viče. Najvažnije je da nema nikakvog fizičkog nasilja, sve ostalo meni ne smeta ni najmanje, jer je to deo demokratije", rekao je gradonačelnik.
Vučević navodi da mu je prećeno i da je dobijao poruke pretnje i deci.
"Oni će verovatno pokazati odlučnost da istraju u svojim političkim zahtevima, što je politički legitimno.Važno je da nema fizičkog nasilja i da se odbornici ne sprečavaju da rade. Mi možemo raditi i u parku, jer nasiljem ne možete zaustaviti političke procese, to obesmišljava demokratiju. Nemojte se hvatati mača, to se ne radi. Vodio sam i ja opozicionu stranku, pa nikada se nismo fizički obračunavali sa neistomišljenicima, a prijavljeni demokratski protesti su naravno dozvoljeni", kazao je novosadski gradonačelnik.
Poslednju reč o Generalnom urbanističkom planu Novog Sada imaće Skupština grada kao poslednja instanca za usvajanje ovog dokumenta.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad