Yunet
 

Društvo

U menzi studentskog centa Novi Sad za deset meseci skuvano i posluženo 820 hiljada obroka

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. jul 2022. • 15:45 •

U menzi studentskog centa Novi Sad za deset meseci skuvano i posluženo 820 hiljada obroka

U menzi studentskog centpa Novi Sad za devet meseci skuvano je i posluženo 820 hiljada obroka.

Od avgusta 2021. do juna ove godine, na pripremi hrane radilo je 110 zaposlenih, u dve smene, od 5.30 ujutru do 21 sat uveče. Na studentskom meniju našlo se 312 tona više vrsta mesa, ribe, voća i povrća.
- Pripremljeno je 250 tona povrća, 60 tona svinjskog mesa, 20 tona piletine, 12 tona ribe. Hrana koju pripremamo za naše studente je vrlo kvalitetna i raznovrsna. Svakog dana poslužujemo tri vrste voća, a uz ručak je obavezan desert - kaže Aleksandra Ćulibrk pomoćica direktora Studentskog centra Novi Sad. U osam studentskih domova u Novom Sadu stanuje 2.653 studenata, a usluge studentske menze koristi 10.000 abonenata, koji pohađaju nastavu na jednom od 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Studenti ističu da je jelovnik vrlo raznovrstan i izbalansiran, i da je prilagođen potrebama svih grupa korisnika, uključujući i vegetarijance.
- Da bi doručak bio spreman u 7 sati, pre nego što studenti krenu na jutarnja predavanja, naši kuvari u prvoj smeni počinju s radom u 5.30. Ali nema pauze. Odmah po završetku doručka, počinje priprema ručka, koji se služi od 11:30 do 15 sati. Druga smena počinje s radom u 13, i posao završava u 21 sat, po završteku večere - kaže Aleksandra Ćulibrk.
U okviru Studentskog centra Novi Sad od marta ove godine radi još jedan restoran. On se nalazi u neposrednoj blizni fakulteta Novosadskog univerziteta. Smešten je na prizemlju Spensa, na
površini od 127 kvadrata, a u Studentskom centru smatraju da je otvaranjem novog restorana u značajnoj meri rasterećen rad Velike menze.
- U restoranu na Spensu od marta do maja posluženo je 10.000 porcija ručka. Restoran radi od 11 do 14:30 sati, i za sada radi samo u vreme glavnog obroka. Studenti su izuzetno zadovoljni, jer se restoran nalazi u blizini fakulteta, a hrana je istog kvaliteta kao u Velikoj menzi - ističe Aleksandra Ćulibrk. U Studentskom centru najavljuju i nastavak radova na uređenju Velike menze.
- Tokom leta okrečićemo ceo objekat. To je nastavak investicionih ulaganja koje realizujemo nekoliko godina zaredom u svim objektima, kako bismo unapredili ambijent u kom žive i hrane se korisnici naših usluga. Prošle godine je izvršena rekonstrukcija unutrašnjosti Velike menze. Završeni su radovi na krečenju, farbanju i zameni podnih obloga, a takođe su zamenjena vrata na toaletima i u ekonomskom ulazu u Veliku menzu. Ovogodišnji i lanjski radovi vredni su blizu šest miliona dinara - ističe Zoran Martinović.
On naglašava da će ove godine biti rekonstruisan krov na studentskom domu “Slobodan Bajić”,
rekonstruisana hidrantska mreža u domu “23. oktobar”, a kompletno će biti okrečen dom “Feješ Klara”.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena