Yunet
 

Društvo

Učesnici Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore u poseti Skupštini AP Vojvodine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. jul 2022. • 15:24 •

Učesnici Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore u poseti Skupštini AP Vojvodine

Skupština AP Vojvodine danas je bila domaćin učesnicima Trećeg dečijeg kampa za srpsku decu iz regiona i dijaspore koji organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, u saradnji sa poslanicom Narodne skupštine Republike Srbije Sanjom Lakić

Četrdesetoro dece iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije obišli su Veliku salu Skupštine AP Vojvodine kao i Spomen sobu koja je posvećena najznačajnijim događajima i ličnostima AP Vojvodine, a čija su dela doprinela izgradnji slobode, ravnopravnosti i napretka kao temeljnih principa i stubova naše otadžbine.
Direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo istakao je da je cilj Kampa upoznavanje dece iz regiona sa istorijom Srbije i srpskog naroda, kao i sa kulturom i jezikom. On je dodao da će tokom boravka deca posetiti ustanove kulture i druge institucije i izrazio uverenje da će ovaj Kamp doprineti daljoj gradnji mostova saradnje i prijateljstva sa Srbima iz regiona.
Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije Sanja Lakić rekla je da se Kamp organizuje treći put i da je kroz ovu manifestaciju do sada prošlo oko 120 dece iz regiona koji sa sobom nose veoma pozitivne utiske, lepe uspomene i nova prijateljstva. Ona je naglasila da je izuzetno važno da deca po povratku kući nastave da čuvaju svoju tradiciju, jezik, kulturu i istoriju.
Četvorodnevni boravak dece u Srbiji obuhvata posetu Vrbasu, Sremskim Karlovcima, manastirima Fruške gore, Novom Sadu i Beogradu.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena