Yunet
 

Društvo

Treća nedelja 12. "Novosadskog BIG dečijeg leta"

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. jul 2022. • 12:31 •

Treća nedelja 12.

Pred nama je treća nedelja 12. "Novosadskog BIG dečijeg leta", u okviru koje će se realizovati radionice od 11. do 15. jula u Novom Sadu.

Ovogodišnji slogan manifestacije, koju organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, jeste “Panonska simfonijeta” i sve radionice prilagođene su toj tematici.
Predstojećih dana, naši najmlađi sugrađani će imati priliku da budu deo Kreativnog kampa i to u dvorištu KC Eđšeg, i da zavire na dno mora - kako izgledaju planine na dnu mora, ko jede kita, kako se spasiti od ajkule...; upoznaće se sa lepotama panonske nizije, saznaće ko su vračevi, šta je magija, koje se biljke spominju u srmskoj mitologiji... samo su neke od tema.
Svoja vrata otvara i Kuća znanja Ručnov - centar za kreativnu edukaciju, koja će dočekati naše najmlađe sugrađane pričama o čudesnim zverima koje su živele na području Panonskog mora, tragaće za najmudrijom pticom, putovaće kroz vreme...
Mališani koji više vole da gledaju predstave, imaju priliku da ih u TC “BIG” i gledaju, ali i učestvuju u kreativnim radionicama i zabavi za celu porodicu.
Za sportske aktivnosti zadužen je Adrenalin park “Zemlja čuda” (ponedeljak).
Za svaku radionicu važno je prijaviti dete na vreme, budući da su kapaciteti ograničeni. Brojevi telefona za prijave se nalaze u knjižici, zajedno sa tačnim terminima održavanja radionica. Programska knjižica će biti podeljena po školama do kraja školske godine, a knjižicu u elekronskoj formi je moguće pronaći i na linku https://www.yumpu.com/xx/document/read/67006957/program-novosadskog-decijeg-leta-12 kao i na našim društvenim mrežama (Facebook - DKCNS -Dečiji kulturni centar Novi Sad; Instagram - dkcnovisad1). Takođe, dostavljamo vam program u PDF formatu, kao i QR kod koji vas vodi do sajta www.dkcns.rs.
 Pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava za kulturu Novog Sada, a veliki prijatelji TC "BIG" i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama APV.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad