Yunet
 

Društvo

Mirović: Napreduju radovi na izgradnji objekata Instituta „Biosens“ i Studentskog kulturnog centra

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. jul 2022. • 13:20 •

Mirović: Napreduju radovi na izgradnji objekata Instituta „Biosens“ i Studentskog kulturnog centra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Novom Sadu radove na izgradnji objekata Instituta „Biosens“ i Studentskog kulturnog centra i početak radova na rekonstrukciji atletske staze u okviru Centra za sport – Đačkog igrališta, istakavši tom prilikom da znanje, nauka i tehnologija predstavljaju budućnost, a da je Novi Sad kao univerzitetski centar u samom središtu tog procesa.

„Radovi na izgradnji zgrade Instituta ′Biosens′ odvijaju se predviđenom dinamikom i očekujem da objekat bude završen do Nove godine“, izjavio je predsednik Mirović zahvalivši Vladi Srbije na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta.
On je istakao da su u proteklih šest godina znatna sredstva uložena u  projekte u okviru Univerziteta, poput izgradnje Naučno-tehnološkog parka, koji povezuje nauku i privredu i funkcioniše u punom kapacitetu, i izgradnje novog dela objekta Medicinskog fakulteta.
„Vlada Srbije i Pokrajinska vlada ulažu znatna finansijska sredstva kako bi na Univerzitetu u Novom Sadu bili stvoreni kvalitetniji uslovi za istraživače, profesore i naučna istraživanja, studente i njihov društveni i sportski život. Zadovoljstvo je videti vredne radnike koji se trude da stvorimo što bolje uslove za ono najvrednije što imamo – mlade školovane ljude koji će voditi našu zemlju u svim oblastima društvenog života“, rekao je predsednik.
Vrednost radova na novom objektu Instituta „Biosens“ ukupne površine 6.742 kvadrata iznosi 7,79 miliona evra.
Novoizgrađeni objekat Studentskog kulturnog centra,površine oko 3.500 kvadrata, vredan 642 miliona dinara, činiće administrativni deo kao i deo namenjen za studentske organizacije, izložbe i koncerte sa salom koja može da primi do 200 posetilaca.
Rekonstrukcija atletske staze u okviru sportskih terena Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja obuhvata reparaciju tartan podlogom, a vrednost radova je gotovo 39 miliona dinara.
„Ovo su tri simbola razvoja, tri projekta koja realizujemo na dobrobit studenata, profesora i naučnih radnika“, izjavio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.
Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad