Yunet
 

Društvo

U planu izgradnja prvog pametnog eko parka na mestu izgorele diskoteke Kontrast

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. jun 2022. • 13:28 •

U planu izgradnja prvog pametnog eko parka na mestu izgorele diskoteke Kontrast

Planom detaljne regulacije dela Salajke južno od Partizanske ulice u Novom Sadu obuhvaćen je prostor u neposrednoj blizini tradicionalnog centra grada uz značajne saobraćajne pravce.

Prostire se okvirno između magistralne železničke pruge sa južne i Partizanske ulice sa severne strane, a Temerinske sa istočne i Kisačke ulice koja prelazi u Sentandrejski put sa zapadne strane. Planom je obuhvaćeno 17,19 ha.
Ovaj prostor je nasleđeno urbano tkivo, heterogene strukture koje se veoma sporo menja, neznatno uz Partizansku ulicu dok su strukture, duž primarnih saobraćajnica Kisačke i Temerinske ulice, zadržale staru morfologiju i pored generacije planova koje pružaju mogućnost nove izgradnje.
Kompleks JKP Vodovod i kanalizacija
Planom je utvrđena površina javne namene, kompleks namenjen Javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Novi Sad koji je ranije planiran za preseljenje. Uz Ulicu hadži Đerinu, nalazi se kompleks namenjen vodoprivrednom preduzeću koji je podeljen ulicom na severni i južni deo.
Kompleks se planira na ukupnoj površini od oko 1,05 ha gde severni deo zauzima oko 0,39 ha, a južni 0,66 ha.
Kompleks se planira na površini koja je trenutno u funkciji ovog preduzeća i uslovljava se objedinjavanje svih parcela. U severnom delu moguće je izgraditi dodatnih oko 170 m2 u osnovi, a u južnom dodatnih oko 250 m2.
Objekti se mogu graditi i/ili dograditi do spratnosti Su+P+2+Pk.
Obavezno je ozelenjavanje najmanje 20 % površine kompleksa u oba dela.
Na parceli, u oba dela kompleksa, neophodno je obezbediti odgovarajući broj parking-mesta za potrebe samog kompleksa prilikom rekonstrukcije odnosno izgradnje novih objekata.
Izvor: Nsuzivo  Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad