Yunet
 

Društvo

Vandredna kotrola putnika i zaposlenih u vozilima JGSP

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. jun 2022. • 19:07 •

Vandredna kotrola putnika i zaposlenih u vozilima JGSP

Rukovodstvo JGSP „Novi Sad“ danas je zajedno sa kontrolorima bilo u vanrednoj kontroli putnika i vozača.

Cilj akcije bio je i da se proveri funkcionisanje sistema naplate primenom novog modela elektronske fiskalizacije, kao i da se ukaže putnicima na obavezu validiranja NSmart karata.
„Uvedenim novim sistemom elektronske naplate NSmart je olakšano plaćanje prevoza i poboljšana efikasnost javnog prevoza. Mi danas u svakom momentu, praćenjem vozila preko GPS-a, znamo gde se ono nalazi i kada će doći na određeno stajalište. To nam je omogućilo i da uradimo NSmart aplikaciju koju putnici mogu besplatno da instaliraju na svoje mobilne telefone i njenom primenom da lakše organizuju svoje vreme, budući da aplikacija u realnom vremenu pokazuje za koliko minuta određeni autobus stiže na stajalište.
Sistem elektronske naplate, kao i ugrađeni brojači u vozilima, pomažu nam i da znamo koliko se putnika prevozi u određenom momentu na liniji. Na taj način možemo da organizujemo prevoz u skladu sa prevoznim potrebama korisnika usluga. Zbog toga je izuzetno važno da putnici validiraju svoju kartu prilikom svakog ulaska u autobus. Na to im posebno skrećemo pažnju, jer time pomažu i sebi i nama u stalnom poboljšanju javnog prevoza. Ističem da je validacija obavezna i da se nakon opomene blokira svaka NSmart karta koja nije validirana“, rekao je prilikom kontrole direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić.
On je dodao da je gradski prevoznik u zakonskom roku usaglasio svoje poslovanje sa novim Zakonom o fiskalizaciji, čemu su prethodile višemesečne pripreme. „Naravno, najveća novina u odnosu na ranije jeste da sada izdajemo fiskalne račune sa iskazanim QR kodom. Danas smo na terenu proveravali i rad uređaja za prodaju karata, te razgovarali  sa vozačima kako bismo saznali koja su njihova zapažanja nakon mesec dana primene fiskalizacije“, naveo je Radojičić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena