Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Vučević se sastao sa ambasadorom Italije

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. maj 2022. • 14:43 •

Gradonačelnik Vučević se sastao sa ambasadorom Italije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Italije u Srbiji Nj.E. Karla Lo Kaša u Gradskoj kući, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu prethodne četiri godine.

Gradonačelnik Vučević je istakao dobru saradnju italijanske Ambasade i Grada Novog Sada, i zahvalio ambasadoru Lo Kašu na tome što je svojim diplomatskim zalaganjem doprineo unapređenju odnosa dve zemlje.
Sagovornici su se osvrnuli na značajne događaje u toku mandata ambasadora Lo Kaša i zaključili da je ostvaren značajan napredak u političkim i ekonomskim odnosima Italije i Srbije, što se direktno odrazilo i na lokalni nivo, odnosno na dobru međugradsku saradnju. Posebno su naglasili zbližavanje dve zemlje za vreme velikih izazova tokom pandemije, gde su se i Srbija i Italija dokazale kao odani partneri i prijatelji jedna drugoj.
Ambasador Karlo Lo Kašo je rekao da mu je bila čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i zahvalio na podršci koja mu je tokom rada bila pružena od svih institucija i saradnika.   Gradonačelniku Vučeviću je poželeo dobro predstavljanje Novog Sada u godini titule Evropska prestonica kulture, kao i uspeh u nastavku mandata.
Gradonačelnik Vučević je naglasio da mu je drago što je ambasador izabrao da pred odlazak iz zemlje na novu dužnost poseti Novi Sad i to tokom najveće sajamske manifestacije u regionu, Međunarodnog sajma poljoprivrede, gde učešće svake godine uzimaju i brojne italijanske kompanije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad