Yunet
 

Društvo

Momirović: Tunel Straževica 15. juna kreće sa probnim radom

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. maj 2022. • 14:54 •

Momirović: Tunel Straževica 15. juna kreće sa probnim radom

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, danas prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, na sektoru 5 kod tunela Straževica, izjavio je da je zadovoljan rezultatima i dinamikom radova.

,,Očekujem da ćemo do 15. juna  pustiti ovaj deo obilaznice gde se trenutno izvode završni radovi, a u narednih šest do osam meseci otvorićemo za saobraćaj i sektor 6, čime će priča na temu obilaznice oko Beograda biti završena“, kazao je ministar.
On  je istakao da će po završetku ovog projekta biti omogućeno da tranzitni saobraćaj ide brže i efikasnije što će znatno smanjiti količine aerozagađena u Beogradu ali i uticati na ekonoski prosperitet naše zemlje.
,, Tunel Straževica je dugačak 733 metara, a počeo je sa izgradnjom februara 2019. godine“, izjavio je Jovica Radić odgovorni izvođač radova za tunele i mostove. On je dodao da se radi o izuzetno kompleksnom tunelu, a uz veliku podršku resornog ministarstva sve poteškoće su prevaziđene i narednog meseca tunel Strževica kao i ceo sektor 5 biće pušteni u probni rad.
Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara. Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena