Yunet
 

Društvo

„Humanitarni ponedeljak” za Anu Milić

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. maj 2022. • 12:13 •

„Humanitarni ponedeljak” za Anu Milić

Akcija „Humanitarni ponedeljak“ na plaži Štrand danas će biti namenjena Ani Milić.

Ulaz se neće naplaćivati, već će kartu zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa finansijskim mogućnostima, a kutije će biti postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Ana Milić prevremeno je rođena 23. januara 2018. godine u Novom Sadu, a kao posledica javilo se krvarenje u mozgu trećeg stepena. Zbog krvarenja, došlo je do hidrocefalusa te je zatim usledila operacija na mozgu i ugradnja VP šanta. Po izlasku iz bolnice, Ana je krenula na fizikalne terapije koje su davale dobre rezultate. Nažalost, sa godinu i po dana, Ana dobija epileptični napad i dijagnozu epilepsije, koja usporava njen psihomotorni razvoj. Ana može samostalno da sedi, puzi i hoda uz podršku.

Novac koji će se prikupljati potreban je za specijalističke preglede, dijagnostiku, transplantaciju matičnim ćelijama, fizikalne, defektološke i logopedske tretmane, za hipoterapiju, hidroterapiju, tomatis terapije, kraniosakralnu i delfinoterapiju, banjsko lečenje i tretmane u hiperbaričnoj komori kako bi Ana napredovala u lečenju, napravila svoje prve korake i uživala u igri sa svojim drugarima.

Iz JKP “Gradsko zelenilo” obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći da predaju zahteve na glavnoj blagajni Štranda.

Foto: Privatna arhiva

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad