Yunet
 

Društvo

Mirović se sastao sa predstavnicima konzorcijuma kineskih kompanija koje izvode radove na brzoj pruzi

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. maj 2022. • 12:39 •

Mirović se sastao sa predstavnicima konzorcijuma kineskih kompanija koje izvode radove na brzoj pruzi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa predstavnicima konzorcijuma kineskih kompanija „China Railway International Co.“ i „China Communications Construction Co.“, koje izvode radove na deonici brze pruge Novi Sad – Subotica.

Na sastanku je istaknuto da su u toku radovi na donjem stroju od Novog Sada do Rumenke, kao i na demontaži postojeće infrastrukture, te da je plan da prvih dana juna počnu radovi na izgradnji brze pruge na čitavoj deonici.
Mirović je rekao da država ima poverenja u kineske kompanije, imajući u vidu sve važne projekte koje su do sada realizovale na teritoriji naše zemlje, a sve zahvaljujući, kako je naveo, strateškom savezništvu koje su uspostavili predsednici Srbije i NR Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping.
„Pokrajinska vlada stavila je na raspolaganje sve svoje resurse kako bismo dali doprinos i podršku realizaciji ovog projekta, koji je od nacionalnog značaja“, istakao je Mirović.
Predsednik Mirović rekao je da je za našu državu važno da se u ovom projektu angažuje što više srpskih podizvođača, za šta su predstavnici kineskog konzorcijuma iskazali spremnost.
Zamenik generalnog direktora konzorcijuma Ći Fengžan zahvalio je na podršci koju je Pokrajinska vlada spremna da pruži u realizaciji ovog projekta.
Deonica brze pruge od Novog Sada do Kelebije duga je 108 kilometara i na njoj će se nalaziti 11 stanica i jedno stajalište.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena