Yunet
 

Društvo

Delegacija Južnomoravske regije u poseti Skupštini Grada Novog Sada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. maj 2022. • 13:06 •

Delegacija Južnomoravske regije u poseti Skupštini Grada Novog Sada

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu delegaciju Južnomoravske regije Češke, koja je jedna od samoupravnih regija u ovoj zemlji.

Delegaciju je predvodio predsednik komiteta Južnomoravske regije za investicije Drago Sukalovski, potom direktor Euroregiona Pomoravi Vladimir Gašpar i odbornik Skupštine Južnomoravske regije František Novotni. Sastanku je prisustvovala i programska direktorica Fondacije „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“ Sara Vuletić.
Tema razgovora bila je upoznavanje i ostvarivanje potencijalne saradnje sa Južnomoravskom regijom.
Predsednica Skupštine Grada Novog Sada upoznala je goste sa radom i nadležnostima gradskog parlamenta. Ona je istakla da je Novi Sad kulturni, privredni, administrativni i univerzitetski centar i da je saradnja moguća u raznim oblastima.
- Novi Sad je, pre svega zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću, poslednjih deset godina doživeo veliki privredni razvoj, tokom kojeg je realizovano dosta investicija - poručila je MSc Jelena Marinković Radomirović.
Šef delegacije Drago Sukalovski istakao je da Novi Sad i Brno, kao glavni grad regije, imaju dosta toga zajedničkog, da su oba grada kultruni, privredni i univerzitetski centri i da veruje da tema za razgovor i dodirnih tačaka ima mnogo.
Tokom razgovora, programska direktorica Fondacije „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“ Sara Vuletić upoznala je goste sa aplikacijom i evaluacijom Novog Sada kao Evropske prestonice kulture. Ona je precizirala i objasnila kroz koje aktivnosti je prošao Novi Sad u procesu kandidovanja, kao i koji su projekti, programi i investicije istaknuti i realizovani u okviru kandidature za evropsku prestonicu kulture.
Kako je rečeno, Novi Sad je otvoren za sve vidove saradnje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad