Yunet
 

Društvo

Edukacija mladih vozača

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. maj 2022. • 16:16 •

Edukacija mladih vozača

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve, realizuje projekat pod nazivom „Edukacija mladih budućih vozača, učenika srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada“.

Projekat podrazumeva vršnjačku edukaciju učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola u Novom Sadu, tokom koje se mladima ukazuje na opasnosti usled korišćenja mobilnih telefona u saobraćaju, kao i na posledice koje nastaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, odnosno kacige.  Poseban segment edukacije odnosi se na opasnosti koje vožnja pod dejstvom alkohola ima na učesnike u saobraćaju.
Danas su u sali Gimnazije "Laza Kostić“ po dva delegirana učenika trećeg razreda iz svake od srednjih škola u Novom Sadu prisustvovala edukaciji, koju su sproveli predavači Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.
Oni su, nakon odslušanog predavanja, koje je bilo interaktivnog tipa, uz praktičan prikaz pojedinih situacija i projekciju edukativnog filma, snimljenog posebno za ovu namenu, dobili sertifikate o stečenom znanju i u daljoj realizaciji projekta učestvovaće kao vršnjački edukatori.
U drugoj fazi projekta, učenici koji su stekli znanja na navedenom predavanju će, uz asistenciju predstavnika Centra, održati predavanja učenicima trećih i četvrtih razreda škola koje pohađaju. Pored predavanja, projekat podrazumeva podelu edukativnog materijala u vidu flajera i plakata učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola u Novom Sadu.
Mladi predstavljaju jednu od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju. Više od 40 odsto svih žrtava saobraćajnih nezgoda je upravo te starosne dobi. Ovaj projekat je namenjen podizanju nivoa njihovog znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju.

 

Foto: Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena