Yunet
 

Društvo

Posle ukidanja mera, putnici na Horgošu brzo prelaze granicu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. maj 2022. • 11:15 •

Posle ukidanja mera, putnici na Horgošu brzo prelaze granicu

Po ukidanju svih mera protiv kovida-19 za ulazak u Srbiju, na graničnom prelazu Horgoš putnici od jutros ulaze u Srbiju brzo i lako.

"Nisam čekao dugo, niti su mi tražili neki papir", kaže za Tanjug jedan od putnika iz Austrije.
Po odluci Vlade Srbije, od ponoći su prestale da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak u Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću kovid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.
Državljani Srbije kao i strani državljani od danas više nisu u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Republiku Srbiju.
Kako je Tanjugu rekao vozač iz Beča, na granici nije bilo zadržavanja i brzo su prošli, jer im nisu tražili vize ni potvrde.
"Duže smo čekali kod Mađara, ali nisu nam ni tamo ni na srpskoj granici tražili nikakve potvrde i dokaze u vezi s korona virusom", kazala je putnica iz Nemačke.
Iako su za nama tri povezana praznična vikenda, većih gužvi i višesatnog zadržavanja na graničnom prelazu kako za ulazak tako i za izlazak iz Srbije nije bilo, putnici su u proseku čekali od pola sata do dva ukoliko se u obzir uzme zadržavanje na srpskoj i mađarskoj strani.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad