Yunet
 

Društvo

Momirović: Promotivna cena karte za Soko i u maju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. april 2022. • 11:28 •

Momirović: Promotivna cena karte za Soko i u maju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas da će zbog velikog interesovanja građana promotivna cena karte od 300 dinara za vožnju brzim vozom Soko, od Beograda do Novog Sada u jednom smeru, biti produžena i u maju.

Brza pruga Beograd - Novi Sad otvorena je 19. marta, a Momirović je rekao Tanjugu u vozu Soko, tokom vožnje brzom prugom od Beograda do Novog Sada, da je do sada tim vozom prevezeno 230.000 putnika i da je u jednom danu dostignut rekord od oko 13.000 putnika.
"Formirali smo cenu karte na promotivnoj osnovi kako bi što više ljude vratili na železnicu i da bi videli šta smo napravili i kakve smo vozove nabavili. Ovo je veliki uspeh. Zato smo i odlučili da promotivnu cenu karte produžimo još mesec dana i da ona važi i u maju", naveo je Momirović.
Pozvao je sve ljude da se provozaju najboljim Štadlerovim vozovima u ovoj kategoriji, koje je Srbija kupila, i uživaju u vožnji.
"Ovo je ponos za celu državu i građane. Veoma sam zadovoljan", naglasio je Momirović i dodao da je pre otvaranje brze pruge od Beograda do Novog Sada strepeo da li će projekat biti uspešno završen i da li će biti postignuta brzina od 200 km na sat.
Ovo je potpuna drugačija slika Srbije, dodao je Momirović.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena