Yunet
 

Društvo

Medicinska škola „7. april“ dobija novi blok i fiskulturnu salu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. april 2022. • 14:58 •

Medicinska škola „7. april“ dobija novi blok i fiskulturnu salu

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić prisustvovala je priredbi kojom je obeležen Dan Medicinske škole „7.april“.

Ta škola osnovana je 1946. godine u Novom Sadu, a od 1977. godine, kada je škola postala vaspitno – obrazovna organizacija pozivnousmerenog obrazovanja i vaspitanja srednjeg stupnja, nosi ime datuma kojim se obeležava Svetski dan zdravlja.
Čestitajući Dan škole, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je istakla da Medicinska škola „7.april“ već 76 godina važi za primer uspešnog školskog kolektiva.
- Ponosimo se ovom školom koja je prepoznata kao izuzetna u svojoj oblasti obrazovanja, te polovina učenika koja je pohađa živi na teritoriji Grada Novog Sada, a druga polovina dolazi iz gradova i opština širom Srbije. Njena specifičnost se ogleda i u multikulturalnosti i činjenici da je „7. april“ jedina škola u našem gradu u kojoj se nastava odvija na tri jezika, odnosno srpskom, mađarskom i slovačkom. Uverena sam da će škola, sa svojih 1600 učenika koji se školuju u devet obrazovnih profila, ostati svetionik znanja i važna ustanova koja ima izuzetnu odgovornost, da doprinosi zdravlju svih nas - izjavila je Dina Vučinić.
Ona je dodala da je ovogodišnji budžet za obrazovanje najveći u istoriji Novog Sada i iznosi 6,3 milijardi dinara i da se mnogo investira u gradnju i rekonstrukciju škola, nabavku najsavremenijih nastavnih sredstava, kao i u stipendije i nagrade za najbolje učenike.
- U ovoj školi u toku je realizacija značajne investicije od preko 400 miliona dinara. Početkom godine započeti su radovi na dogradnji objekta i fiskulturne sale sa pratećim sadržajima, tako da će ova škola biti proširena za dodatnih dve hiljade kvadrata i dobiti salu od blizu 300 kvadrata. U okviru projekta predviđeno je i opremanje stomatološke ordinacije, tako da će učenici i zaposleni u ovoj školi posle dužeg vremenskog perioda konačno imati najbolje uslove za učenje, vežbanje i rad, kao što i zaslužuju- istakla je Dina Vučinić.
Direktor škole Đorđe Iskrin se zahvalio članici Gradskog veća za obrazovanje Dini Vučinić na razumevanju zahvaljujući kojem će škola ubuduće još uspešnije funkcionisati.
- Naša škola postoji već 76 godina, a više od 50 radimo u ovom zdanju koje je svojevremeno bilo jedno od najmodernijih u Vojvodini. Posle mnogo decenija, a pogotovo za vreme pandemije suočavali smo se sa raznim izazovima, ali Grad je prepoznao naše potrebe i dobili smo velika sredstva za izgradnju novog bloka škole i sale što će nam olakšati rad i pomoći da održimo kvalitet obrazovanja koji je u ovoj školi uvek bio na veoma visokom nivou - rekao je Đorđe Iskrin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad