Yunet
 

Društvo

Vulin:Dobili smo informaciju da se sprema atentat na Vučića

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. januar 2022. • 19:29 •

Vulin:Dobili smo informaciju da se sprema atentat na Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je posredstvom Evropola i sluzbenih vidova komunikcije između policija, 14. januara srpska policija dobila informaciju pod oznakom hitno o postojanju organizovane kriminalizovane grupe koja koja ima za cilj ubistvo, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nakon što smo se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije pripadnicii MUP-a i BIA, zajedno sa Evropolom, kao i partnerskim službama od kojih smo informaciju dobili, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, a na njenom čelu je Radoje Zvicer, crnogorski držvaljanin za kojim je Srbija već raspisala poternicu", rekao je Vulin.

Naveo je da je Zvicer organizator i jedan od vođa kavačkog klana odgvoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika ali i organizaciju i naručivanje više ubistava

" Da li je on ovu grupu, okupio i organizovao sam ili je dobio naredbu od svog političkog vođe tek će utvrditi istraga, a do tada će MUP i BIA o svim saznanjima obavestavati Tužilaštvo za organizovani kriminal", rekao je Vulin na konferenciji za novinare.


Izvor: Tanjug  Izvor: EPA (Marko Đoković)

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad