Yunet
 

Društvo

Predstava o vršnjačkom nasilju u Novosadskom pozorištu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. decembar 2021. • 12:16 •

Predstava o vršnjačkom nasilju u Novosadskom pozorištu

Vršnjačko nasilje je uzelo maha, crna hronika je puna naslova na temu verbalnog i fizičkog nasilja, a sa novim generacijama sve popularniji postaje i sajberbuling.

U Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház će u subotu, 4. decembra, sa početkom u 19 časova biti izvedena predstava Nemir u duši, koja se bavi problemom nasilja među decom i tinejdžerima, a u realizaciju uključuje upravo pripadnike ove generacije. Predstavu je zajedno sa polaznicima Đačke scene Novosadskog pozorišta pripremala glumica Terezia Figura.
,,Gde su deca, tu su i konflikti: u kampovima, na igralištu, na sportskim aktivnostima, na ulici... Pitanje je kada treba da dopustimo da koflikt reše međusobno, a kada treba da se umešamo? I najvažnije – kako?
Zatim pitanja za decu – kako se odbraniti od nasilnika? Kako izbeći sukob?
Po statistici u Srbiji 15% dece učestvuje u vršnjačkom nasilju. Broj emocionalno zlostavljanih je čak 96%, a broj fizički zlostavljanih 95%,” objasnila je glumica Terezia Figura razloge koji su je naveli da ovaj problem tematizuje na pozorišnoj sceni.
Predstava je namenjena svim uzrastima, jer je podjednako važno da se svest o ovoj društvenoj pojavi budi i među najmlađim gledaocima, ali i među njihovim roditeljima.
Za kraj, ekipa predstave poručuje: “Stop vršnjačkom nasilju! Razgovarajte sa svojom decom!”
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena