Yunet
 

Društvo

Mirović: 250 miliona dinara za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. novembar 2021. • 13:28 •

Mirović: 250 miliona dinara za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

Dvesta trideset sedam porodica u kojima se rodilo treće ili četvrto dete od 1. januara 2020. godine dobile su bespovratna sredstva od Pokrajinske vlade za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za adaptaciju ili dogradnju za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća.
„Želimo da obezbedimo budućnost za našu decu, bolje i kvalitetnije uslove života. Pokrajinska vlada je 2018. godine uvela ovu meru kao vid podrške višečlanim porodicama. Od tada su obezbeđena sredstva u iznosu od 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Prema njegovim rečima, za ovu vrstu pomoći vlada veliko interesovanje, što znači da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.
„Ove mere daju konkretne rezultate – u Vojvodini smo 2018. godine imali 2.247 porodica u kojima se rodilo treće dete, a 2020. godine bilo ih je 2.349“, izjavio je predsednik Mirović.
Uručivanju ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena