Yunet
 

Društvo

Ambasadorka Rumunije uručila je donaciju Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 16. novembar 2021. • 16:08 •

Ambasadorka Rumunije uručila je donaciju Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu

Njena Ekselencija, gospođa Silivija Davidoju, posetila je danas Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu i uručila dekanici Fakulteta, prof. dr Ivani Živančević Sekeruš donaciju u vidu opreme (4 računara, multifunkcijski štampač i video projektor) u vrednosti od skoro 5.000 evra.

Donacija je obezbeđena uz podršku Univerziteta Transilvanija iz Brašova.
Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo što je njena prva službena poseta fakultetima u Srbiji upravo poseta Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Smatra da je ova poseta veoma važna zbog buduće saradnje sa upravom Fakulteta i Odsekom za rumunistiku i budućih projekata vezanih za promocije knjiga, prevođenje savremene rumunske i srpske književnosti kako na srpski, tako i na rumunski jezik, ali i za objavljivanje knjiga za studente koji uče rumunski jezik kao strani. U planu su i izložbe slika i projekcije rumunskih filmova.
Kao svoju posebnu misiju ambasadorka Davidoju je istakla: „Da se više približe ljudi ljudima i da se stavi akcenat na kulturnu diplomatiju.“
Prof. dr Ivana Živančević Sekeruš je rekla da se raduje nastavku dobre saradnje koju Fakultet već ima sa rumunskom ambasadom i njenom unapređenju, naročito na polju mobilnosti studenata i nastavnog osoblja, ali i na polju nauke i kulture. Izrazila je zahvalnost za donaciju i pozvala članove Odseka za rumunistiku, budući da su najupućeniji u materiju, da kažu na kojim bi se planovima mogla proširiti saradnja.
Doc. dr Ivana Ivanić, šefica Odseka za rumunistiku je pozdravila ambasadorku i uručila ambasadorki Rumunsko-srpski rečnik glagola, prvi tog tipa u jugoistočnoj Evropi, čiji je izdavač Fakultet. Ambasadorki su se obratili i prof. dr Laura Spariosu, prof. dr Virđinija Popović i dr Danijel Sorin Vintila.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad