Yunet
 

Društvo

Promocija udžbenika ruskog jezika Ni puha ni pera! na Filozofskom fakultetu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 9. novembar 2021. • 11:01 •

Promocija udžbenika ruskog jezika Ni puha ni pera! na Filozofskom fakultetu

Novi udžbenik ruskog jezika Ni puha ni pera!, namenjen je početnom učenju ruskog jezika za odrasle i prvi je te vrste objavljen u Srbiji.

Promocija ovog udžbenika će se održati u amfiteatru Filozofskog fakulteta  u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića 2), u utorak 9.11.2021, s početkom u 18.30 časova.
Autori udžbenika su profesori ruskog jezika: doc. dr Jelena Ginić (Filološki fakultet u Beogradu), doc. dr Nataša Ajdžanović (Filozofski fakultet u Novom Sadu), Nenad Spasić (Gimnazija „J. J. Zmaj“ u Novom Sadu) i viši lektor Bojana Sabo (Filološki fakultet u Beogradu).
Udžbenik „Ni puha ni pera!“ mogu da koriste odrasli i studenti, za samostalno ili učenje u grupi, za kurseve u kompanijama, kao i nadogradnju znanja kod početnika, sa ciljem što bržeg ovladavanja konverzacijom. Pristup je savremen, po ugledu na aktuelne udžbenike stranih jezika, sa modernom i inovativnom metodom učenja. „Ni puha ni pera!“ je koncipiran tako da sadrži 10 lekcija i 30 dijaloga, preko 300 raznovrsnih vežbi, gramatički prilog, rusko-srpski rečnik, ali i audio materijale uz vežbe i testove za proveru znanja, kao i primer međunarodno priznatog TRKI testa za nivo A1
Udžbenik je nastao u okviru projekta Energija znanja, koji je finansiran od strane kompanije NIS a.d., a izdavač je Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji.
Svim posetiocima promocije kompanija NIS a.d. pokloniće po primerak udžbenika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena