Yunet
 

Društvo

Mirović: U Vojvodini u toku obimna rekonstrukcija lokalnih puteva

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 15. oktobar 2021. • 15:27 •

Mirović: U Vojvodini u toku obimna rekonstrukcija lokalnih puteva

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Bačkoj Palanci i Odžacima radove na sanaciji lokalnih puteva, za šta je iz pokrajinskog budžeta, samo ove godine izdvojeno ukupno 248,2 miliona dinara.

„U toku su obimni radovi na rekonstrukciji lokalnih saobraćajnica ne samo u Bačkoj Palanci i Odžacima već i u Beočinu, Inđiji i drugim mestima širom Vojvodine. U ovim opštinama uradili smo mnogo zajedničkih projekata sa lokalnom samoupravom, a u narednim mesecima očekujemo i početak obnove državnog puta od Begeča do Bačke Palanke“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada pripremila je elemente za budžet za narednu godinu, koji će biti veći za oko 4 milijarde dinara i taj novac biće uložen u infrastrukturne projekte.

„U opštini Odžaci, u svih osam naseljenih mesta, od Srpskog Miletića do Lalića, rekonstruisaćemo 34 ulice. Ovim projektom, koji će se odvijati u dve faze, biće sanirano ukupno 10,6 kilometara lokalnih puteva na dobrobit svih meštana“, izjavio je predsednik Mirović.

Ovom prilikom, predsednik je obišao i košarkaški teren u Odžacima, čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada.

„Opština Bačka Palanka je u prethodnih pet godina od Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, po osnovu konkursa dobila 571 milion dinara, a od pokrajinskih sekretarijata više od 105 miliona dinara“, rekao je predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.
Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, razvoja sporta, vodoprivrede i zaštite životne sredine.

„Mi smo, samo ove godine, od Pokrajinske vlade dobili 200 miliona dinara za projekte. Zahvaljujući tim sredstvima dogradićemo i objekat Predškolske ustanove kako više nijedno dete ne bi bilo na listi čekanja za upis“, izjavio je predsednik Opštine Odžaci Goran Nikolić.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad