Yunet
 

Društvo

Sednica Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 4. oktobar 2021. • 12:57 •

Sednica Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative za dodelu Oktobarske nagrade Novog Sada za 2021. godinu.

Komisija je na današnjoj sednici utvrdila da je blagovremeno, do 15. septembra 2021. godine, pristiglo 16 predloga za kandidate za dodelu Oktobarske nagrade.
Među predloženim kandidatima za Oktobarsku nagradu su nekadašnji kustos i rukovodilac Spomen-zbirke Pavla Beljanskog dr Vera Jovanović, Tehnička škola „Pavle Savić“ Novi Sad, organizator dečijih i omladinskih programa i humanitarnih manifestacija Lato Tibor, direktor Srednje mašinske škole Novi Sad Vladimir Gavranić, fotoreporter Jaroslav Pap (posthumno), Predškolska ustanova „Radosno Detinjstvo“ Novi Sad, Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“ Petrovaradin, stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić - Ranković, urednik filmskog programa Kulturnog centra Novog Sada Đorđe Kaćanski, Kaćke novine, direktor Muzičke škole „Isidor Bajić“ Novi Sad Mr Radmila Rakin - Martinović, predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković, specijalista opšte medicine Snežana Jankov, direktor folklornog udruženja „Veliko kolo“ iz Veternika Milan Veselinović i Folklorno udruženje „Veliko kolo“.
Oktobarska nagrada Novog Sada, dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra - Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti. Oktobarska nagrada Novog Sada se dodeljuje građaninu ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenja, koji rade ili su radili na teritoriji Grada Novog Sada, kao i preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije je sedište na teritoriji Grada. Oktobarska nagrada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. Oktobarska nagrada se može posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.
 

Preporučujemo još …


Obnova fasada u Petrovaradinu

Društvo

Novosadska TV

Prvi kišni vrt u Novom Sadu

Društvo

Novosadska TV

Vrtić na Klisi počeo sa radom

Društvo

Novosadska TV

Treća faza programa Moja prva plata

Društvo

Novosadska TV

Obeležena slava MZ “Radnički”

Društvo

Novosadska TV

Danas je Mitrovdan

Društvo

Novosadska TV

Donacija UNICEF-a Dečijoj bolnici

Društvo

Novosadska TV

Krava i tele na Limanu 1

Društvo

Novosadska TV

Sutra isplata pomoći za nezaposlene

Društvo

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad