Yunet
 

Društvo

Sremski Karlovci učestvovali u radionicama SKGO za uključivanje građana u donošenje budžeta

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 8. septembar 2021. • 14:12 •

Sremski Karlovci učestvovali u radionicama SKGO za uključivanje građana u donošenje budžeta

Opština Sremski Karlovci učestvovala je u radu dvnodnevne radionice Stalne konferencije gradova i opština, „Razmena iskustva o procesu unapređenja uključivanja građana u izradu odluke o budžetu jedinica lokalne samuprave i transparentnosti budžeta".

Radionice su održane u Beogradu 7. i 8. septembra s ciljem da lokalne samouprave što više uključe građane u kreiranje budžeta.
Prvi dan radionice bio je posvećen predstavljanju primera lokalnih samouprava koje su organizovale konsulatcije sa građanima pri planiranju budžeta za 2019. i 2020. gopdinu.
Drugi dan radionice posvećen je transparentnosti budžeta i upotrebi sajta i društvenih mreža za komunikaciju sa građanima.
Radionice Stalne konferencije gradova i opština se organizuju radi obezbeđivanja učešća javnosti u procesu izrade planova, programa, javnih politika ili zakonskih rešenja na lokalnom nivou.
Projekat se realizuje u saradnji Stalne konferencije gradova i opština i organizacije SWISS -pro kroz projekat "Dobra uprava, još bolja transparentnost".
Đurđica Šnur, članica Opštinskog veća za oblast privrede i finansija, koja je ispred opštine Sremski Karlovci prisustvovala radionicama, kaže da je dobro planiranje budžeta važno i za lokalnu samoupravu i za građane.
- Sremski Karlovci, predsednik opštine Aleksandar Stojkečić, i cela uprava žele da budu pravi servis građana. Služba koja Karlovčanima olakšava život. Nova znanja će nam pomoći da još više unapredimo svoj rad u interesu građana - rekla je Šnur.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad