Yunet
 

Comnet

Ojadili SPENS, napravili dug od milijardu, sportski centar bio bez struje i grejanja, a danas ga silno „štite”

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. februar 2022. • 19:30 •

Ojadili SPENS, napravili dug od milijardu, sportski centar bio bez struje i grejanja, a danas ga silno „štite”

Dok danas iz petnih žila “brane” stabilni Spens od novih investicija i ulaganja, predstavnici žute opozicije zaboravljaju da se njihova velika briga najbolje vidi kroz rad tog preduzeća tokom vladavine im, kada su ga doveli pred gašenje.

Naime, zvanični podaci pokazuju da je koalicija oko SNS-a 2012. godine ovaj simbol grada zatekla u potpunom rasulu, sa dugom preko milijardu dinara, blizu tri stotine zaposlenih kojima se dugovalo po tri plate i pedesetak fantomskih radnika koje nikad niko nije video.
Ovi podaci su, međutim, samo vrh ledenog brega, jer je ljaga koju su ostavili Bora Novaković i pajtaši mnogo veća.
Poseban skandal dogodio se neposredno pred slom žute vlasti – zbog duga od 70 miliona dinara Toplani, Spensu je isključeno grejanje. Klubovi su trenirali u hladnim bazenima, a zbog prestanka rada pumpi oni su u jednom momentu počeli i da plave okolni prostor.
–  Bojim se da ćemo morati da otkažemo Evropsko prvenstvo u rukometu, koncert Zdravka Čolića, kao i nastup Nenada Borovčanina za profi titulu šampiona Evrope u boksu  – rekao je tada Boris Barjaktarović, direktor Spensa. Blamaža kontinentalnih razmera je jedva sprečena, ali se cela Evropa smejala nesposobnosti “brižne” vlasti Novakovićevih drugova.
Nezapamćenoj sramoti svedočili smo i godinu dana ranije, kada je novosadska filijala Đilasove družine pokazala koliko “voli” simbol grada i tradiciju. Naime, 2011. godine, na tridesetogodišnjicu od otvaranja Spensa, tom objektu je EPS isključio struju zbog enormnih dugovanja. Taj mrak bio je najbolji simbol Borine sposobnosti.   Prema zvaničnim podacima, SPENS je te godine dugovao samo Vodovodu 30 miliona dinara, a Čistoći 20 miliona.  Danas takvi “domaćini” drže lekcije o Spensu gradonačelnik  Milošu Vučeviću koji ga je preporodio.

 

Izvor: nsuzivo.rs

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena