Yunet
 

Turizam

Počela izgradnja Centra lovnog turizma

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 30. decembar 2022. • 19:36 •

Počela izgradnja Centra lovnog turizma

Pre nekoliko dana počeli su radovi na izgradnji Centra lovnog turizma. Objekat će biti izgrađen u blizini Lovačkog doma, na adresi Fruškogorska bb. Nadležni se nadaju da će radovi biti gotovi krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

-Lovni turizam je kao grana turizma i privrede u ekspanziji, moramo ići u korak s vremenom u tom smislu. Pored smeštajnih kapaciteta, tu ćemo premestiti Lovačko udruženje koje trenutno koristi prostorije kod Spomen-groblja, a njih ćemo pretvoriti u muzej. To smo planirali već nekoliko godina ali sada se polako stvaraju uslovi da to i ostarimo. Takođe lovci su nam važni kao organizacija koja najviše okuplja ljudi, posle fudbala prema nekim istraživanjima, znače nam i u smislu očuvanja životne sredine i očuvanja biodiverziteta. Lovci su izrazili želju da se uključe u akcije koje grad organizuje u smislu zaštite životne sredine, već na proleće ćemo organizovati jednu zajedničku sadnju – izjavio je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

Sredstva su izdvojena sa tri nivoa, jedan deo finansira Grad, jedan deo Pokrajina i Republika i deo je od dobrovoljnih priloga lovaca. Sredstva su obezbeđena u visni od 20 miliona za prvu fazu, dok je ukupna vrednost projekta oko 50 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena