Yunet
 

Sport

Pokrajinskim sportskim savezima 102 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 27. decembar 2022. • 15:10 •

Pokrajinskim sportskim savezima 102 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta razgovarao je danas u Sportskom savezu Vojvodine, na godišnjem susretu, sa predstavnicima pokrajinskih sportskih saveza, o finansiranju sporta na teritoriji AP Vojvodine u 2023. godini. Na sastanku je bilo reči i o najznačajnijim aktivnostima i obavezama saveza u narednom periodu, u cilju daljeg unapređivanja njihovog rada.

– Budžet za funkcionisanje pokrajinskih sportskih saveza za narednu godinu znatno je uvećan i iznosi 102 miliona dinara, od čega je 95 miliona namenjeno godišnjim programima, dok će sedam miliona dinara biti usmereno za stručno usavršavanje trenerima – rekao je Basta.

Resorni sekretar je istakao da će naredne godine biti izdvojeno 20 miliona dinara za stipendiranje mladih sportista iz AP Vojvodine, podsetivši da je ove godine za to bilo namenjeno 18 miliona dinara.

Znatno je povećano i finansiranje posebnih programa pokrajinskih sportskih saveza pa će tako oni sada biti podržani sa preko 48 miliona dinara, dok je 2022. ta podrška bila 29 miliona.

Povodom konkursa za doprinos razvoju sporta, za koji je bilo izdvojeno oko 43,5 miliona dinara, resorni sekretar je precizirao da sada ovu oblast očekuje podrška od čak 65,6 miliona dinara, što je izuzetno važno zbog strateškog pristupa unapređenju sporta i ulaganjima u njegov budući razvoj.

Kada je reč o ostalim konkursima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ─ za međunarodne manifestacije će biti izdvojeno 30 miliona dinara, za afirmaciju žena u sportu 10 miliona, a za podršku školskom sportu osam miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad