Yunet
 

Sport

Sremska Mitrovica grad bez neplivača

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 30. oktobar 2022. • 14:25 •

Sremska Mitrovica grad bez neplivača

Projekat „Sremska Mitrovica grad bez neplivača” realizuje se besplatno već pet godina zaredom u Sremskoj Mitrovici za učenike osnovnih škola iz seoskih sredina. Pored obuke, za decu je obezbeđen i besplatan prevoz, a sve u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, pod okriljem Gradske uprave za kulturu i sport, u saradnji sa Poslovno-sportskim centrom „Pinki” i Gradskim bazenom.

Program obuke neplivača sastoji se iz različitih vežbi u mestu i kretanju, kako u bazenu tako i na suvom, koristi se igra kao neizostavan pedagoški pristup. Oduka podrazumeva osnove tehnike disanja, plutanja i rada nogama itd. Cilj jeste da se kroz prijatnu i zabavnu atmosferu što lakše savladaju svi elementi predviđeni planom i programom.

Cilj ovog projekta je da naučimo dete da pliva i to funkcionalno. Na kraju svake obuke organizujemo polaganje plivačkog ispita koje podrazumeva skok u vodu sa ivice bazena i neophodno je da dete ispliva 25 metara bez ijednog zastajanja ili hvatanja za ivicu bazena. Tek tada se smatra da je dete plivač i da funkcionalno pliva. To je osnovni cilj ove obuke, kaže insktrutor plivanja Angelina Anojčić Vuković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena