Yunet
 

Sport

Počelo testiranje sportskih talenata iz Vojvodine

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 14. decembar 2021. • 12:18 •

Počelo testiranje sportskih talenata iz Vojvodine

Testiranje sportista – stipendista Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koje svake godine radi Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, počelo je danas u sportskoj hali u Petrovaradinu.

Mlade sportske talente obišao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je ovom prilikom izjavio da Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta godinama radi sjajan posao, testiranjem prati razvoj naših mladih sportista i njihov trenažni proces, i ukazuje im na to kako dalje mogu da napreduju.

– Ova testiranja su prošli i naši vrhunski sportisti među kojima su Ivana Španović i Davor Štefanek, i siguran sam da će sportisti koji su danas ovde imati šta da pokažu i da će u narednom periodu ostvarivati najbolje rezultate, koje od njih očekujemo – kazao je sekretar Basta.

On je podsetio na to da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu svake godine podržava mlade sportske talente.

– Ove godine smo za njihove stipendije obezbedili 10 miliona dinara, a za narednu godinu za tu namenu je planirano 18 miliona – rekao je Basta.

Prema rečima direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijela Župića, tokom dva dana testiranje će proći svih 59 ovogodišnjih stipendista, a zastupljeni su svi sportovi.

On je dodao da Zavod dva puta godišnje sporovodi najsavremenije psiho-fizičko testiranje sportista.

– Ta testiranja su važna za sportiste i njihove stručne timove. Mi pratimo njihov razvoj u ciklusu od nekoliko godina, a već sada Zavod ima bazu podataka koja je najbolja i najveća u regionu – rekao je Župić i dodao da je tokom pandemije virusa korona Zavod obavio 9.000 testiranja sportista širom AP Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad