Yunet
 

Kultura

Predstava “Bajbok” u mitrovačkom pozorištu

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 20. februar 2023. • 10:39 •

Predstava “Bajbok” u mitrovačkom pozorištu

U subotu, 25. februara, sa početkom u 20 sati na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici biće odigrana predstava “BAJBOК”.

Predstava je nastala po motivima dramskog teksta “Emigranti” Slavomira Mrožeka. Tragikomična priča je smeštena u Švedsku. Dve žene sa naših prostora u iznajmljenom stanu, slave Novu godinu. One se razlikuju po svemu osim po poreklu. Jedna je tipičan primer gastarbajterke, koja je otišla u tuđinu da bi zaradila za život u domovini. Gladuje i štedi na svemu i svačemu, jer ima samo jedan cilj – da napravi u svom selu četvorospratnicu sa bazenčićem, pa da svi puknu od muke. Кrije krvavo zarađeni novac i ne stidi se da bezobrazno pozajmljuje cigare, kafu, hranu… Druga je mlada feministkinja, “vlasnica znanja”. Ipak, previše priče i filozofiranja ne ispunjava njenu prazninu, i ne sakriva pogubljenost i nesnađenost.

Zarobljene, ne samo zbog karantina, već i zbog svojih pogrešnih uverenja i fantazije o boljoj budućnosti, sadašnjost prolazi mimo njih. Njihova koegzistencija za vreme korone bi možda bila tužna da se tu nije našla flaša skupocenog stranog pića.

Adaptacija i režija: Tatjana Кecman

Igraju : Tatjana Кecman i Ana Lečić

Ton i svetlo: Igor Borojević

Cena ulaznice je 600 dinara, a sve Informacije mogu se dobiti putem telefona na broj 022/615-115

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena