Yunet
 

Kultura

Tri izložbe u organizaciji laćaračkog SUBNOR-a

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 14. decembar 2022. • 14:15 •

Tri izložbe u organizaciji laćaračkog SUBNOR-a

U Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici, u organizaciji laćaračkog SUBNOR-a, u petak, 16.decembra u 18 časova biće otvorene izložbe “Srpski policijac i vojnik u zaštiti otadžbine 1998/1999.godine”, “Slava palim herojima 1991-2001” i “Posebne jedinice policije”.

Izložbu „Srpski policajac i vojnik u zaštiti otadžbine 1998/1999. godine“ je realizovalo udruženje Posebnih Jedinica Policije-PJP kroz projekat koji jefinansiralo Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RepublikeSrbije. Osnovni aspekt izložbe jeste pripovedanje o zajedništvu snaga bezbednosti, vojske i policije, tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999 godine. Autori izložbe su: Milan Mirković i Saša Pantelića. Za izložbu su korišćene fotografije iz Vojnog arhiva u Beogradu kao i fotografije prikupljene na ternu kod privatnih lica.

Izložbu „Slava palim herojima 1991-2001“ je realizovalo udruženje Posebnih Jedinica Policije-PJP uz podršku Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije-Uprave za tradiciju, standard i veterane.U izložbu su uvrštene fotografije i biografije poginulih pripadnika PJP, pripadnika 549.MTBR, pripadnika 72.Specijalne Brigade, 37.MTBR, 252.Oklopne Brigade.Autori izložbe su: Saša Pantelić i Dalibor Korolija Za izložbu su korišćene fotografije iz Arhiva udruženja kao i fotografije prikupljene na ternu kod privatnih lica.

Izložbu „Posebne jedinice policije“ je realizovalo udruženje Posebnih Jedinica Policije-PJP kroz projekat koji je finansiralo projekat koji je finansiralo Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.Izložba je podeljena u tri tematske celine i na njoj su prikazane fotografije pripadnika PJM-PJP u periodu od 1991-2001 kao i fotografije osnivanja Udruženja veterana PJP sa brojnih aktivnosti u periodu od 2020 do 2021. Autori izložbe su: Milan Mitković, Saša Pantelić i Zoran Dražić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad