Yunet
 

Kultura

„Sirmium music fest“ od 27. do 30.aprila

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 18. april 2022. • 09:38 •

 „Sirmium music fest“ od 27. do 30.aprila

Šesto po redu Internacionalno takmičenje „SIRMIUM MUSIC FEST“održaće se od 27. do 30. aprila u Sremskoj Mitrovici. Organizator takmičenje je Udruženje ,,Sirmijum Gradus ad Parnassum“ u saradnji sa Muzičkom školom „Petar Krančević“, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Takmičenje će se održati online i uživo i to na dve lokacije: Galerija „Lazar Vozarević“ I Muzej Srema. Učesnici su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola I student muzičkih akademija, kao i slobodni umetnici.

Na takmičenju će se predstaviti u pet disciplina: klavir solo; klavirski duo; duvački instrumenti; kamerna muzika i solo pevanje.

Najbolji u svakoj discipline biće nagrađeni novčanim nagradom i titulom GRAND PRIX, a takođe imaće koncerte u Nemačkoj (Lajpcig), Hrvatskoj, Srbiji (Novi Sad, Beograd).

O najboljima će odlučivati stručni žiri. Za discipline klavir to su: Vladimir Mlinarić (Slovenija); Snežana Milosavljević (Srbija), Teresa Trevisan (Italija) i Ilona Broka (Letonija). Najbolje u discipline duvački instrumenti ocenjivaće: Rudolf Homen – truba (Hrvatska), Đuro Pete – klarinet (Srbija – Hrvatska), Tatjana Miljković – flauta (Srbija), Žana Lekić – flauta (Crna Gora) i Ninoslav Dimov – saksofon (Severna Makedonija). Žiri kamerne muzike čine: Rudolf Homen – truba (Hrvatska), Tatjana Miljković – flauta (Srbija), Ninoslav Dimov – saksofon (Severna Makedonija) i Anastasija Holc (Srbija). Najbolje u discipline solo pevanje ocenjivaće: Anastasija Holc (Srbija), Stevan Karanac (Srbija) i Aleksandra Vojvodić Jovović (Crna Gora).

Otvaranje Sirmium Music Festa će se održati u sredu, 27.aprila u 19.00 u Galeriji „Lazar Vozarević“. Nastupiće vrhunski umetnici, primadona Anastasija Holc – sopran, Stevan Karanac – operski umetnik, tenor, i profesor klavira na Akademiji za glasbo u Ljubljani Vladimir Mlinarić.

Svi koji žele mogu doći da slušaju i da proprate manifestaciju koja je postala brend muzičkog života Sremske Mitrovice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena