Yunet
 

Društvo

Pokloni za Viktora Mišića, prvu sremskomitrovačku bebu u 2023. godini

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 5. januar 2023. • 14:14 •

Pokloni za Viktora Mišića, prvu sremskomitrovačku bebu u 2023. godini

Viktor Mišić prva je mitrovačka beba u 2023.godini. Rođen je 3.januara u 18:41 sati , sa težinom od 3.420 grama i dužine 51 centimetar. Na svet ga je donela Ilena Petrović Mišić.

Tradicionalnom, Grad Sremska Mitrovica daruje prvorođenu bebu. Poklon čestitku u iznosu od 50.000 dinara, paket u kojem se nalazi sve ono što je potrebno za bebu u prvim danima i naravno, auto sedište darivala je Viktorovom ocu Darku Mišiću gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Načelnik Službe ginekologije i akušerstva i vršilac dužnosti direktora mitrovačke bolnice dr Dragan Malobabić istakao je da porodilište radi sve dane u godini, neprekidno.

– U prošloj godini rođeno je 1.239 beba, 604 devojčice i 649 dečaka, nešto manje nego tokom 2021.godine, ali se iskreno nadam da ćemo zadržati ovaj broj, ali i da će biti više beba. Posebno bih pozdravio sve mere populacione politike koju sprovodi Vlada Republike Srbije u cilju uvećavanja broja naših malih sugrađana – rekao je za medije dr Malobabić.

Inače, prva beba rođena u 2023.godini u sremskomitrovačkom porodilištu je iz Iriga. Milijana Pavin rodila je dečaka Vasilija devet minuta posle ponoći.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad