Yunet
 

Društvo

Mitrovačka delegacija za Vidovdan u Gračanici 

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 28. jun 2022. • 12:55 •

Mitrovačka delegacija za Vidovdan u Gračanici 

Delegacija Grada Sremska Mitrovica, na čelu sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem, Vidovdan je proslavila na Kosovu i Metohiji.

Mitrovačka delegacija je u okviru „Vidovdanskih svečanosti“ je najpre prisustvovala Vidovdanskoj svečanoj sednici PO Grada Priština – Opština Gračanica i „Vidovdanskom pesničkom bdeniju“ uoči Vidovdana, a potom i svetoj arhirejskoj liturgiji u manastiru Gračanica i parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu, koje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, zajedno sa Njegovim Visokopreosveštenstvom Mitropolitom crnogorsko- primorskim g. Joanikijem i još 13 episkopa.

Takođe, Mitrovčani su prisustvovali i „Vidovdanskim svečanostima“ u mestu Veliko Ropotovo, na poziv čelnika opštine Ranilug. Na obe svečanosti nastupio je hor „Polifonika“ iz Sremske Mitrovice.

Mitrovčani su ovu posetu iskoristili za još jednu humanitarnu akciju, podelivši poklone mališanima u Gračanici. Vođa humanitarne misije kao i prethodnih godina bio je Dragan Božić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Blok B“. Humanitarna akcija je realizovana u saradnji sa Udruženjem Kraljevina Srbija i humanitarnom organizacijom „Majka 9 Jugovića“, a uz veliku podršku humanitarne organizacije Lajflajn, koja radi pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Veličanstva Princeze Katarine i Njegovog Kraljevskog Veličanstva Prestolonaslednika Aleksandra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad