Yunet
 

Društvo

Onlajn konferencija „Saradnja medijskih kuća u okviru Dunavske medijske mreže“

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 19. maj 2022. • 10:48 •

Onlajn konferencija „Saradnja medijskih kuća u okviru Dunavske medijske mreže“

Onlajn konferencija „Saradnja medijskih kuća u okviru Dunavske medijske mreže“ biće održana u utorak, 24. maja u 11 časova u Medija centru te ustanove (Kamenički put 45, Petrovaradin). Učesnici konferencije biće: Stanislav Radulović, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Autonomne pokrajine Vojvodine; Vidosava Enderić, predsednica Radne grupe za predsedavanje Autonomne pokrajine Vojvodine Radnoj zajednici podunavskih regija 2021 – 2022; Jožef Klem, zamenik Generalnog direktora Javne medijske ustanove Radio –televizije Vojvodine; Ladislav Lazić, rukovodilac sektora za upravljanje medijskom mrežom podunavskih zemalja RTV-a. Moderatorka je Ljubica Gojgić, novinarka RTV-a.

Na konferenciji će putem interneta učestvovati i predstavnici više javnih servisa iz regiona i podunavskih zemalja. Cilj konferencije je jačanje saradnje i koordinacija između medijskih činilaca u zemljama i regijama podunavskog regiona, promovisanje kulturoloških, privrednih i drugih vrednosti regiona. Planirano je da se navedeni ciljevi ostvaruju razmenom medijskih sadržaja javnih medijskih servisa podunavskih zemalja na platformi „Dunavska medijska mreža“, koju je pokrenula „Radio-televizija Vojvodine”, zajedničkim produkcijama i razmenom medijskih sadržaja, razmenom iskustava, organizacijom seminara, treninga i stručnih skupova, izdavanjem publikacija.

Na taj način, medijski profesionalci će imati priliku da svoje projekte prikažu u svim zemljama članicama mreže. Sa druge strane, gledaocima iz država podunavske regije će putem njihovih nacionalnih, regionalnih i lokalnih TV stanica biti predstavljen bogat i raznovrstan program kroz koji će se žitelji podunavskih zemalja bolje upoznati.

Nije slučajno zašto je baš Radio –televizija Vojvodine centar koji povezuje podunavske medije – program RTV-a uređuje se i emituje na šesnaest jezika, od čega je najmanje osam podunavskih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad