Yunet
 

Društvo

Dan porodice obeležen na hipodromu

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 15. maj 2022. • 15:32 •

Dan porodice obeležen na hipodromu

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 15. maj Međunarodnim danom porodice, koji se obeležava od 1994. godine, sa ciljem da se istakne značaj porodice u društvu, kao i afirmacija porodice i porodičnih vrednosti.

Tim povodom Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, po drugi put je organizovala druženje na gradskom hipodromu za decu i roditelje, gde su roditelji proveli kvalitetno vreme sa svojom decom tokom nedeljnog prepodneva.

Upriličena je likovna radionica, a deca su imala prilike da učestvuju i u edukativnoj radionici „Mali kućni eksperimenti“.

Takođe nisu izostale ni stare dobre igre u kojima su se oprobali i roditelji, evocirajući uspomene na detinjstvo.

Pored niza aktivnosti, roditelji i deca su se družili na sporstkom poligonu. Ovoj manifestaciji se pridružio i Konjički klub „Srem“ koji je održao pokazni trening, a klinci i klinceze su zajedno sa svojim roditeljima imali priliku da se provozaju fijakerom.

Osnaživanje porodice, sa svakog aspekta, je jedan od ciljeva lokalne samouprava Grada Sremska Mitrovica, upravo zato što porodica, kao najznačajnija tvorevina civilizacije predstavlja osnovnu ćeliju društva, a zdrava porodica je glavni uslov za stvaranje zdravog pojedinca, ali i zdravog društva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena