Yunet
 

Društvo

U okviru školskog sporta nagrađene najuspešnije škole u Sremu

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 26. januar 2022. • 13:36 •

U okviru školskog sporta nagrađene najuspešnije škole u Sremu

Dodela nagrada za najuspešnije škole u sremskom okrugu, u okviru školskog sporta, održana je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Nagrađeno je 10 škola, a u okružnim, međuokružnim i republičkim takmičenjima učestvovalo je više od 3000 učenika. Među nagrađenima su i tri mitrovačke škole, Pinkijeva, Zmajeva i Mitrovačka gimnazija, što je svakako pokazatelj da je Sremska Mitrovica oduvek bila grad sporta.

Osim dodele ovih priznanja, održana je i promocija novoosnovanog Saveza za školski sport Grada Sremska Mitrovica, za čijeg je predsednika izabrana Angelina Anojčić Vuković.

Dodeli nagrada prisustvovao je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je tom prilikom istakao da je Sremska Mitrovica iznedrila mnoge uspešne sportiste i da je osnivanje Saveza za školski sport u gradu na Savi dobar potez.

Na nivou Grada Sremska Mitrovica u naredna tri meseca biće održana brojna sportska takmičenja, čiji će organizatori biti upravo Savez za školski sport, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad